"Avégett vagyunk a földön,
hogy egymást megismerjük,
szeressük és ezáltal
boldoguljunk."

(Nyirő József)

Legfrissebbek:"Legyünk ápolói együtt ennek a hirtelen nőtt csodálatos virágnak,
az erdélyi magyar irodalomnak."
(báró Kemény János, Marosvécs)

Képes beszámolóink

2022. február 15.
Tiszteletbeli címek átadása
Kiskunhalas

Egyesületünk tiszteletbeli tagsági címet adományozott Kövér Lászlónak. a Magyar Országgyűlés elnökének és Veress László kabinet főnök úrnak. Ezek a címek egyesületünk megalakulása óta élnek, viszont személyesen most egy városi rendezvény keretében kerültek átadásra. Dr. Döme Ottó elnök úr egy kellemes, baráti beszélgetés keretében adta át a címeket a következő szavak kíséretében:


„Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület képviseletében szeretném átadni Önnek a tiszteletbeli címről szóló oklevelet és megköszönni támogatását és rendezvényeink felett vállalt fővédnökségét a magam és több ezer Kárpát-hazabeli diák, tanáraik és iskoláik nevében.

Egyesületünk munkáját Ön jól ismeri beszámolóinkból, és rendszeresen elismerő szavakkal beszélt róla.

Legnagyobb rendezvényünk a több napos Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny, melyen az elszakított területekről érkező diákok igazán át tudták élni magyarságukat, amellett, hogy jobban megismerték az Erdélyi Helikon Íróinak csodálatos világát.

Amit mi kaptunk ezektől a magyar diákoktól, az pedig a „magyarnak lenni jó„ érzés.”


„Tisztelt Házelnök Úr! Hálásan köszönöm az irántunk való figyelmét, támogatását, a baráti beszélgetéseket, a rendezvényeink előtt rendszeresen Öntől kapott köszöntő sorokat, azt, hogy a Helikon íróinak tiszteletére és a főrendezvényünk emlékére egy emlékhelyet tudtunk létrehozni, és azt hogy ha rövid időre is, de pár napra minden évben városunkba tudtuk hozni Nagy-Magyarországot.

Kérem szíveskedjen átadni munkatársainak, Veress László kabinet főnök úrnak, Fráter Olivér volt ausztráliai konzul úrnak és Stalmayer Katalin titkársági munkatársának hálás köszönetünket a segítségükért.

Itt használom ki az alkalmat, hogy megköszönjem Bányai Gábor országgyűlési képviselő úr és Fülöp Róbert polgármester úr mindenkori segítségét is.

Kívánok Önnek jó egészséget, kitartást a munkájában, mindannyiunknak pedig egy szép és boldog tavaszt.”

Ezzel egy időben Veress László kabinetfőnök úrnak is eljuttattuk  a tiszteletbeli tagságról szóló oklevelet.

Fényképek: Dr. Döme Ottó

 
Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület © 2013-2023 - Bejelentkezés
Eddig 255256 látták a honlapunkat.

2023. december 7.

1927. december 07., 96 éve:
Csíksomlyón megszületett Fodor Sándor, erdélyi magyar író, műfordító.

***