"Avégett vagyunk a földön,
hogy egymást megismerjük,
szeressük és ezáltal
boldoguljunk."

(Nyirő József)

Legfrissebbek:"Legyünk ápolói együtt ennek a hirtelen nőtt csodálatos virágnak,
az erdélyi magyar irodalomnak."
(báró Kemény János, Marosvécs)

Képes beszámolóink


2016. május 7. - Ifjúsági díj 2016

KiskunhalasÁtadtuk

az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület

2. IFJÚSÁGI DÍJÁT

Ifjúsági díj 2016

Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület immár 2. alkalommal részesítette elismerésben azt a fiatal diákot, aki kimagasló teljesítménnyel és szorgalommal vett részt eddig is az egyesület munkájában.

Ebben az évben Huczek Anita, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának végzős tanulója érdemelte ki az Erdélyi Csillagok Ifjúsági díját, melyet a 2016. május 7-én adott át az egyesület elnöke a kitüntetettnek.

Huczek Anita 2014-ben került kapcsolatba az egyesülettel, amikor jelentkezett a Wass Albert műértelmező versenyre. Azóta is lelkesen segíti az egyesület munkáját; szerepelt a kultúra és a költészet napi rendezvényeken, részt vett az Erdélyi Csillagok fájánál tartott megemlékezéseken. Tavaly- többek között- az augusztus 20-i városi ünnepségen és a karácsonyi műsorban is szerepelt. Olyan diák, akire mindig lehetett számítani; nyugodtsága, tisztasága emlékezetessé tette valamennyi szereplését. Az egyesület tagjai nevében dr. Döme Ottó elnök úr adta át a könyvjutalmat és az emlékplakettet, megköszönve Huczek Anita eddigi munkáját.

dr. Vojcsek HajnalkaFényképek: Tóth József
 
Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület © 2013-2023 - Bejelentkezés
Eddig 255262 látták a honlapunkat.

2023. december 7.

1927. december 07., 96 éve:
Csíksomlyón megszületett Fodor Sándor, erdélyi magyar író, műfordító.

***