"Avégett vagyunk a földön,
hogy egymást megismerjük,
szeressük és ezáltal
boldoguljunk."

(Nyirő József)

Legfrissebbek:"Legyünk ápolói együtt ennek a hirtelen nőtt csodálatos virágnak,
az erdélyi magyar irodalomnak."
(báró Kemény János, Marosvécs)

Képes beszámolóink


2017. május 13. - Lenzsér Vivien kapta az Ifjúsági-díjat 2017-ben

Kiskunhalas
Ifjúsági díj


2017

Az idei évben az Erdélyi Csillagok Ifjúsági Díját Lenzsér Vivien szakközépiskolai tanuló kapta, aki a Humán Szakképző Iskola ballagási ünnepségén vehette át az elismerést dr. Döme Ottó elnök úrtól és Hachbold Helga Rita alelnöktől.

A méltatás itt olvasható:

„Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület 2015-ben alapította meg ifjúsági díját. Ezt a jutalmat minden évben olyan diák kapja, aki sokat tett az egyesületért. Örömünkre szolgál, hogy ahogy tavaly, idén is a Humán Szakképző Iskola egy tanulójának adhatjuk át az elismerést, mely jól tükrözi az intézmény és az egyesület gyümölcsöző kapcsolatát. Idén a díjat Lenzsér Vivien Sze/12/2 osztályos tanulónak adjuk át.

Lenzsér Vivien 2 éve tanul a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájában. A szakiskola elvégzése után iratkozott be ide az érettségit adó képzésre, ekkor kapcsolódott be az egyesület munkájába. Korábbi iskoláiban is szerepelt már versmondó versenyeken, ünnepségen, így örömmel jelentkezett itt is. Részt vett többek között a magyar kultúra napi rendezvényeken 2016-ban és 2017-ben. Hol verssel, hol felolvasással színesítette a műsort. A tavalyi költészet napján velünk együtt utazott a Vers-vonattal Kelebiára, ahol Reményik Sándor egy költeményét adta elő. Az Erdélyi Csillagok Fájánál tartott megemlékezéseken is részt vett. Az idei Hatvani Zoltán szavalóversenyen ő vehette át egyesületünk különdíját. Olyan diák, akire mindig lehet számítani, nyugodtsága, különleges előadásmódja emlékezetessé tette valamennyi szereplését.

Kedves Vivien! Köszönjük eddigi munkádat, lelkesedésedet, az egyesületbe vetett hitedet. További sok sikert kívánunk, remélve, hogy az erdélyi irodalommal való kapcsolatod örökre megmarad. Reményik Sándor versét idézve kívánom neked a legjobbakat, azt, hogy álomfáidnak minden aranyága csak úgy, magától, friss gyümölcsöt teremjen, mert ez a magától, ez a Kegyelem. Gratulálunk!”

Hachbold Helga Rita


Fényképek: Anda Péter (Halasmédia)
 
Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület © 2013-2021 - Bejelentkezés
Eddig 199460 látták a honlapunkat.

2021. október 23.

1930. október 23., 91 éve:
Először adták át a Corvin-láncot és a Corvin-koszorút.

1966. október 23., 55 éve:
Bukarestben elhunyt Pakocs Károly.

***